zuiden

Naar het zuiden, dit keer naar Portugal

In de weken in Amersfoort hebben we regelmatig tijd doorgebracht met de moeder van Sandra, waaronder natuurlijk een heerlijke moederdaglunch tijdens op een prachtige warme dag. Lekker buiten eten betekende dat Pepper niet in de camper achter hoefde te blijven.

We moesten nog even terug naar de garage, want het onderhoud was niet helemaal goed gedaan. De woondeur sloot niet goed meer, waar we nu pas voor terecht konden. Helaas leverde het ook gevolgschade op, waarvan de garage aangaf dat zij niets fout gedaan hadden. De deur werd overigens wel bijgesteld, want daar was blijkbaar wel iets fout gegaan 😉
Door de bijstelling kunnen we wel weer op reis, gelukkig maar.

De reserveband hoeft blijkbaar toch niet (meer) mee naar Spanje (want daar komen we wellicht ook nog), dus die is eruit en ook al weer verkocht. Nu hebben we een bandenreparatiesetje bij ons, wat genoeg is.

We gaan alvast een stukje naar het zuiden

Aangezien we dinsdags bij Sandra’s moeder waren, zijn we daarna niet terug naar de Veluwe gereden, maar naar het zuiden. Naar Schelluinen om precies te zijn. Het ligt vlak boven Gorinchem. We hadden eerst een plekje 500m verderop, maar dat was zo’n blubberbende en de plek was te kort, dat we uiteindelijk in Schelluinen uitkwamen. Prima plek, waar we de camper verder klaar gemaakt hebben.

Donderdags heerlijk gegeten met Audrey en Richard, die ons heel blij maakten met een fles olijfolie van hun eigen olijven in Spanje.

Versneld richting het zuiden

Plannen willen bij ons nog wel eens veranderen, zo ook dit keer. Waar de Franse kust met ons lonkte, gooide het weer roet in het eten. Nou kunnen we prima tegen een buitje, alleen om nou gezellig iets te bezoeken in de regen…..laat maar.

Dus iets langere ritten, wel mooie ritten, zeker die door de Pyreneeën naar Spanje. Veel groen, mooie natuur en geweldige vergezichten. De laatste etappe door Spanje naar Portugal was echter geen pretje. De wegen zijn ronduit slecht, hobbeldebobbel en dat kilometers lang. En dan ineens draai je naar het zuiden en rij je Portugal binnen. Je gaat dan letterlijk terug in de tijd, want Portugal zit in een andere tijdzone. Heel bizar, want je kunt als je wilt tegelijkertijd in twee tijdzones staan.

Straks gaan we verder

Eerst even een paar dagen rust. Gewoon even niet rijden, niet een plekje vinden. Nee, we staan lekker op een camping met alles wat nodig is. Plus dat de zon zich ook vaker laat zien en de temperaturen gaan ook omhoog.

Beetje bijkomen, beetje nietsdoen, beetje werken, gewoon waar we zin in hebben. En ons nog wat beter inlezen in Portugal, de N2 route en nog wat dingen.

Onderweg was het soms druk, zeker bij grotere plaatsen, en rijden chauffeurs soms bar slecht (lees: te hard en daardoor slingerend en met gevaar voor eigen leven en dat van anderen). Het vermoeden is dat hoe verder naar het zuiden we komen, hoe relaxter alles wordt.

Hier op de camping is het in ieder geval heerlijk relaxt en lekker rustig. Het zonnige zuiden lonkt en wij laten ons, stap voor stap, verleiden

¡Hasta luego!