begin

Het begin ligt in 2021

Wanneer je beiden tot de conclusie komt dat Portugal je niet raakt, wat doe je dan. We hadden een beetje onze hoop op Portugal gezet, want Spanje wordt steeds voller met Nederlanders. En dan kiezen wij nog niet eens het stukje waar de meeste Nederlanders zitten. Dat werd dus nadenken en een goed gesprek.

Maar eerst Portugal uit, even het ‘negatieve’ gevoel kwijt. En zo reden wel vanuit de Algarve de grens over Spanje in. Bij Isla Cristina hebben we de camper een paar dagen neergezet, om even te landen en samen te brainstormen. En we zijn terug gegaan naar het eerste begin. Onze eerste reis, onze droom.

We zijn het eens

Het begin van onze zoektocht ligt in 2021, tijdens onze eerste reis samen. Die reis ging naar le Marche in Italië. We vonden het geweldig, alleen te bergachtig. Uiteindelijk zijn we toen van de oostkust dwars door Umbrië naar de westkust, naar Toscane gereden. De rest van Italië hebben we niet de revu laten passeren voor een volgende trip. Rob kent Italië uit het verleden, terwijl Sandra dat verleden heeft met Spanje. En zo zijn we een paar keer naar Spanje gegaan, bijna een huis gekocht en toch nog steeds zoekend naar dat ene. Waar gevoel, plek en huis een match zijn.

Genieten in Spanje

Het besluit is genomen. We gaan in iets grotere stappen (lees: meer kilometers per keer) vanuit zuid-Spanje naar Barcelona. Niet iedere keer rijden, gewoon elke keer een paar dagen staan en dan weer verder. Op het moment van dit blog staan we in Villajoyosa. Hier zijn we in het begin van onze eerste Spanje-reis geweest, maar eigenlijk te kort. En nu staan we hier 4 nachten en het regent. Prima weer overigens om een aantal poetsklussen aan de binnenkant te doen, want de temperatuur is meteen een stukje lager en geen 30+ graden.

Maar wat is er dan met Barcelona, hoor ik jullie denken? Barcelona is prachtig, maar met de camper de stad in….niet handig.

Op naar Italië!

Nee, we gaan ook niet de stad in met de camper. We gaan naar de haven terminal, inschepen en dan met de boot over naar Civitavecchia. Een overtocht van 20 uur, met hond en camper, slapen in een hut en dan vlak boven Rome rijden we weer van de ferry af. Van daaruit is er een nieuw begin. Het begin van een reis door de hak van de laars, waar we op ons gemak naartoe rijden en dan gaan ontdekken hoe het daar is.

Schrijven we Spanje nu dan helemaal af? Zo zien wij het niet. We zijn op zoek naar het juiste gevoel. En niemand kan ons vertellen wat of hoe dat is. Dat kun je enkel ervaren. En precies dat gaan we doen.

¡Hasta luego! / Arrivederci